Konsert

fr 2.8 kl. 19.00

Lovisa kyrka

Konsert med Helsinki Metropolitan Orchestra som en del av Lovisa fredsforum i samarbete med församlingarna.

Lovisa fredsforum inleds med en konsert av Helsinki Metropolitan Orchestra. Orkestern spelar musik av Sergej Rahmaninov och Pjotr Tšaikovski, som representerar den romantiska perioden.
Konserten öppnas med Tšaikovskis Violinkonsert i D-dur op. 35, som är en av de mest spelade och en av de mest omtyckta violinkonserterna. Den tolkas av violinisten Soila Häkkinen som nu spelar i Kuopio stadsorkester. Hon har studerat i London Royal Academy of Music.
Sedan följer Rahmaninovs Symfonisk dans i tre delar op. 45.
Som konstnärlig ledare och kapellmästare fungerar Sasha Mäkilä. Mäkilä har hunnit få ett namn om sig som sin generations mest internationella kapellmästare. Han har verkat som assistent till Kurt Masur i Frankrike och som biträdande kapellmästare för Clevelands symfoniorkester. Han är en av de få finländare som aktivt fungerar som kapellmästare i Ryssland där han leder opera, balett och symfoniorkestrar från St. Petersburg till Krasnojarsk och arbetar regelbundet med bl.a. Mariinskij-teaterns orkester. I Finland har Mäkilä lett flera av vårt lands orkestrar och också uppträtt på Nyslott Operafestival.

Helsinki Metropolitan Orchestra grundades sommaren 2017 när pianisten Alina Sorjonen och kapellmästare Sasha Mäkilä beslöt att samla sina musikervänner för att öva och uppträda med konsertmusik i ett somrigt Helsingfors. Orkestern består av professionella musiker och framstående amatörer. Den ambitiösa orkestern har haft en turné i Kina, gett symfonikonserter, spelat i operor och i Emma-galan samt fungerat som orkester för kapellmästarkurser.

Konserten i Lovisa kyrka hålls den 2 augusti kl. 19, fritt inträde. Handprogram 10/15 €. Konserten tar 2 h.

on 4.9 kl. 14.15 -15.00

Kör för barn i åk 0-6 onsdagar 14.15-15 och 15.15-16
on 4.9 kl. 15.15 -16.00

Kör för barn i åk 0-6 onsdagar 14.15-15 och kl. 15.15-16
on 11.9 kl. 14.15 -15.00

Barnklangen

Kör för barn i åk 0-6 onsdagar 14.15-15. och 15.15-16.