Avanti! Kammarkonsert: "Early that summer"

on 29.6 kl. 19.00

Pernå kyrka

Trio Mediæval
Avantimusiker

David Lang: Just
Johann Sebastian Bach: Konsert för oboe och violin i c-moll
György Ligeti: Continuum
Julia Wolfe: Early that summer
György Ligeti: Hungarian Rock
J. S. Bach: Brandenburgkonsert nr. 3 i G-dur

Traditionsenligt tjuvstartar Sommarmusik i Pernå kyrka. Julia Wolfe, som står för festivalens konstnärliga planering, presenterar sig med sin stråkkvartett Early that summer. "Tidigt den sommaren" är en inledningsfras för musikalisk utveckling, inspirerad av böcker Wolfe läst om USA:s politiska historia - i dem har betydande händelsekedjor ofta satts igång med denna oskyldigt klingande fras. David Lang är Wolfes tonsättarvän i kollektivet Bang on a Can och hans verk Just är något alldeles annorlunda, skimrande kärleksmusik som baserar sig på Höga visan i Bibeln och framförs av de norska kvinnorösterna i Trio Mediæval. De nyare verken förses med en bakgrund bestående av Ligetis sprittande cembaloverk samt mångstämmigt pulserande barockkonserter av Bach.

Konsertens längd är cirka 1 h 10 min.
Biljetter: 30 / 25 / 15 € + bokningsavgiften (från 1 € www.lippu.fi)

• Musik Musik

Öppna länk i ny flik