Högmässa "Livets garn" på Marie bebådelsedag i Pernå kyrka

sö 26.3 kl. 10.00 – 11.00
Livets garn

Pernå kyrka

Vi firar högmässa med namnet Livets garn. Välkommen att ta med handarbete. Kyrkkaffe efteråt. I mässan deltar förtroendevalda från Domprosteriet.

På Marie bebådelsedag firar vi en mässa som bär namnet "Livets garn" under vilken vi minns den unga Maria som får beskedet att hon ska bära ett nytt liv och hyllar kreativiteten som vi fått som en gåva av Gud.
Idén till mässan föddes när Rita frågade Minna om man får sticka i kyrkan. Varför skulle man inte få det? Gud har gett oss kreativiteten och många hade gått kalla om händer och fötter om någon inte stickat vantar och sockor till sina nära och kära och för många är det lättare att koncentrera sig när man har något att göra med händerna.
Förutom den vanliga kollekten som går till Finlands svenska kyrkosångsförbund r.f. samlas också t.ex. garn som andra kan göra något av eller sockor och vantar till hjälpbehövande i vår församling eller annanstans.
Alla är välkomna till mässan, oavsett ålder och om man handarbetar eller inte.
Mässan avslutas med kyrkkaffe och trevlig samvaro.
De som planerat mässan är Rita Reinholm, Jonna Hinttaniemi, Raili Äijö, Nina Fogelberg och Minna Silfvergrén. Vera Tollander är kantor, Katarina Jungner-Sundén församlingsmästare i mässan. Paula Henriksson och Martina Starck-Kastrén är ljusbärare i processionen.
Vi alla önskar er varmt välkomna. Vi ses i Pernå kyrka!
Psalmer: 58, 57, 172, 896, 303:1,4,
Kollekt: För främjande av kyrkosången i Borgå stift genom evenemang, repertoar förnyelse, utbildning och information. Finlands svenska kyrkosångsförbund r.f.

  • Gudstjänster och samlingar Gudstjänster och samlingar

Öppna länk i ny flik


Arrangör

Agricola svenska forsamling