Stillhetens yoga i Lovisa kyrka

må 26.2 kl. 18.00
Stillhetens yoga

Lovisa kyrka

Välkommen till Stillhetens yoga®!

Vi samlas måndagar kl. 18-19 i Lovisa kyrka. Obs! Ingen övning under sportlovet 19.2

Ledare: Maria Repo-Rostedt.
Anmälningar tas emot av Karin Åstrand karin.astrand@evl.fi eller tfn 050 382 7526

Vad är Stillhetens yoga®?
Stillhetens yoga är en mjuk och meditativ form av kristen yoga, där varje deltagare får delta på sitt eget sätt. Utgångspunkten är att varje mänska är skapad till Guds avbild och att kroppen således är en unik gåva av Gud. Stillhetens yoga passar därför alla. Under övningarna vänder man sig till Treenigheten och öppna sig för Guds tilltal med hela sitt väsen, sin kropp, sitt psyke och sin andlighet. I övningarna ingår bibeltexter, psalmverser och både traditionella och nyskrivna böner.

Praktisk information
I Lovisa kyrka gör vi Stillhetens yogas stolövning. Vi gör samma övning varje gång. Ju fler gånger du hinner delta, desto bättre kan du ta till dig övningen. Då får du möjlighet att fokusera på dig själv och det som händer med dig, istället för att följa ledaren.

Klä dig i mjuka kläder som du har lätt att röra dig i. Tänk på att yogaövningen är mycket stillsam och meditativ. Klä dig alltså varmare än du skulle om du deltog i en yogaövning t.ex. på ett gym.

Om du har möjlighet kan du komma i god tid. Då hinner du i lugn och ro ställa i ordning en plats åt dig.

Presentation av Maria Repo-Rostedt
Närvaro & lyhördhet är mina ledord. Att leva närvarande och lyhört inför sig själv, sin omgivning och Gud är grunden för ett aktivt kristet liv med samhällsengagemang. Det vill jag skapa möjligheter till. Jag är präst, retreatledare, andlig vägledare och Stillhetens yoga® lärare.
  • Gudstjänster och samlingar Gudstjänster och samlingar
  • Unga Unga