Välkommen med i församlingens kör för barn i åk 0-6.

För att komma med i kören behöver du anmäla dig på förhand.
Anmäl ditt intresse till kantor Vera

Barnkören heter Barnklangen efter musikpedagogen C-B Agnestig och kören startartades i Lappträsk år 2011.
I Barnklangen får barnet möjlighet att träffa kompisar, sjunga och röra på sig och framför allt ha roligt.
Körsång är gemenskap och barnet tränar på att ta fram olika känslor genom sången och musiken.

Till Barnklangens större projekt hör musikaler.
Barnklangen har tidigare gjort musikaler som Skapelsen av Egil Hovland,
Hemligheten av Jerker Leijon,
Med Åsneexpress till Betlehem och Vem tände ljuset av Lotta Bengtsson,
Karin Runows musikaler Festen och Luthers ungar.

Barnklangens aktuella musikal heter klimat punkt nu.
Den är skriven av Karin Wall-Källming och handlar om fred, miljö och rättvisa.
Sångerna är i varierande musikstil, t.ex jazz och rap förekommer. Musikalerna framförs alltid i kyrkan med live band.

Barnklangen samarbetar gärna med andra barnkörer under gudstjänster och konserter.
Kören har tidigare sjungit tillsammans med barnkörerna i bl.a Johannes församling, Esbo svenska församling och Borgå svenska domkyrkoförsamling. Barnklangen har deltagit i Barnens sångfest, där man får sjunga tillsammans med 250 andra barn från barnkörer i hela Borgå stift. Senaste gånger har sångfesterna ordnats på Kimitoön och Vasa. Sångfesten ordnas vart tredje eller vart fjärde år och är en sångfest för hela familjen.
tfn 044 722 9223

epost: vera.tollander(a)evl.fi.