Ämbetsbetyg och släktforskning

Folkbokföringen sköts från 1.1.2021 av Kustens och Ålands centralregister. 

Till centralregistret kan du vända dig i ärenden som gäller:

Ämbetsbetyg och Släktutredningar
Släktforskning
Hindersprövning inför vigsel
Information i medlemsregisterärenden
Bli medlem i kyrkan

 

Beställ ämbetsbetyg

Per tfn 040 759 1204, per e-post crkr@evl.fi eller via nätet. Den evangelisk-lutherska kyrkan har öppnat en e-tjänst där privatpersoner på ett datasäkert sätt kan beställa ämbetsbetyg (leverbetyg) och släktutredning gällande en avliden person. 
Beställ ämbetsbevis on-line via suomi.fiÖppna länk i ny flik

Företag och organisationer med FO-nummer gör en beställning genom att man fyller i nedanstående webblankett. 
Beställ ämbetsbevis via webblankett Öppna länk i ny flik

I början av oktober 2022 tas fullmakter för företag i bruk i tjänsten Beställ ämbetsbevis i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. I fortsättningen kan också beställare i företag och organisationer beställa ämbetsbevis via webbtjänsten.
 

 

Kustens och Ålands centralregister skriver fr.o.m 15.12.2021 landsomfattande ämbetsbetyg för en persons hela medlemskap. I fortsättningen räcker det med att man gör en enda beställning och det centralregister till vilken en persons sista församling hör skriver intyget.


Beställ släktforskning

 

Priser

Prislistan för tjänsterna finns på Centralregistrets egen webbsida. Länk till Kustens och Ålands centralregisters nätsidaÖppna länk i ny flik

 

Centralregistrets verksamhetspunkt i Sibbo

Centralregistrets verksamhetspunkt i Östra Nyland finns i Sibbo, i Sibbo församlings utrymmen, Stora Byvägen 1. Mera info här