Unga sitter och spelar kort vid soffbordet i Pernå prästgård. Två unga spelar pingis i bakgrunden.

Unga i Pernå prästgård

Ungdomskvällar

Ungdomar från årskurs 7 uppåt är hjärtligt välkomna. Det finns ungdomskvällarna på 3 ställen. Du kan delta i den som passar dig bäst eller i alla.

Liljendal prästgård, Eskilomvägen 1, måndagar kl. 15-17.30

Lovisa prästgård, Alexandersgatan 11 ingång från gården, torsdagar kl. 18-20.30

Pernå prästgård, Backstensstrand 55, fredagar kl. 18-21

Kvällarna innehåller: spel, program, mat, dagens tanke och ibland gäster.

Verksamheten börjar när restriktionerna tillåter. Följ oss på Ungagricola på facebook och instagram.

Hjälpledarutbildningen

Hjälpledarutbildningen är för dig som gått i skriban och vill utbilda dig till hjälpledare och komma med och göra församlingens läger till en upplevelse för andra.

Utbildningen är tvåårig. Hjälpis 1, är för dig som vill bli hjälpledare, första utbildningstillfället är tisdagen den 1.9 kl. 14.30-16 i Lovisa prästgård, Alexandersgatan 11. Då får du också de övriga datumen men vi träffas i regel varannan vecka och under hösten har vi ett veckoslut med över-nattning.

Videoklubb

För dig som går i högstadiet och är intresserad av att göra videon eller fotografera så kommer det att ordnas en klubb. Mera info senare. Ansvarig ledare är Dan Krogars.

Vinterskriftskolan uppskjuten p.g.a. coronan

Coronan råddar till både ett och annat.

Det var meningen att vi i Agricola svenska församling skulle ordna ett skriftskolläger på sportlovet, men det har nu visat sig vara omöjligt. Vi vill följa myndigheternas rekommendationer och inte utsätta någon för risker. Det här lyckas inte i lägerförhållanden.

Vi övervägde också någon sorts dagskriftskola i smågrupper, men inte heller det skulle lyckas på ett säkert sätt. Och det är ju inte egentligen ett läger heller.

Därför är vi tyvärr tvungna att skjuta upp skriftskollägret till senare.

Den plan som vi nu utgår från är att vi skulle ordna ett andra läger i sommar, antagligen någon gång mellan midsommar och skolornas början. Den exakta tidpunkten och platsen är i detta skede fullkomligt oklara, och vi återkommer när vi vet mera.

Före och efter lägret kommer vi att ha olika uppgifter och samlingar av något slag, beroende på corona-situationen. Mer information om det också lite senare.

Vi beklagar att planerna måste ändras på det här sättet, men hoppas att ni förstår att det är av omtanke om alla inblandade.