Välkommen till

SKRIBASIDORNA!

Roligt att du tittar in här! Här hittar du allt,  som du som är intresserad av skriftskolan, behöver veta om skriftskolan i Agricola svenska församling.

I alla frågor angående skriftskolan kan du kan ta kontakt med SKRIBATEAMET.

Antingen via skribatelefonen, skribans e-post på vilka någon av oss fyra i SKRIBATEAMET svarar. Vi sköter turvis telefonen och e-posten.

Förstås kan du också kontakta oss på våra personliga kontaktuppgifter.

Ta gärna kontakt!

Vinterskriftskolan är uppskjuten p.g.a. coronan.

Coronan råddar till både ett och annat.

Det var meningen att vi i Agricola svenska församling skulle ordna ett skriftskolläger på sportlovet, men det har nu visat sig vara omöjligt. Vi vill följa myndigheternas rekommendationer och inte utsätta någon för risker. Det här lyckas inte i lägerförhållanden.

Vi övervägde också någon sorts dagskriftskola i smågrupper, men inte heller det skulle lyckas på ett säkert sätt. Och det är ju inte egentligen ett läger heller.

Därför är vi tyvärr tvungna att skjuta upp skriftskollägret till senare.

Den plan som vi nu utgår från är att vi skulle ordna ett andra läger i sommar, antagligen någon gång mellan midsommar och skolornas början. Den exakta tidpunkten och platsen är i detta skede fullkomligt oklara, och vi återkommer när vi vet mera.

Före och efter lägret kommer vi att ha olika uppgifter och samlingar av något slag, beroende på corona-situationen. Mer information om det också lite senare.

Vi beklagar att planerna måste ändras på det här sättet, men hoppas att ni förstår att det är av omtanke om alla inblandade.

Du som är född år 2006 och hör till vår församling får ett brev hem på posten i början på november med information om hur du skall anmäla dig till skriftskolan och vilka olika alternativ som finns att välja mellan. Om du inte senast den 12.11.2020 har fått ett brev så tag kontakt. Informationen kommer också att sättas på hemsidan.

KONFIRMATIONERNA NOVEMBER 2020 ÄR FRAMFLYTTADE

Pandemin rör till både ett och annat i år, som du har märkt. Redan i somras påverkades vår skriftskola. Nu har läget i vår region skärpts och drabbat också bl.a. skolor.

Därför kan vi tyvärr inte hålla konfirmationerna i november som planerat. Vi skjuter upp dem till vårterminen. Exakt datum kan vi inte ge ännu, men meddelar naturligtvis i god tid. Vi måste följa med situationen, och se hur restriktionerna gör det möjligt.

I första hand siktar vi på att ordna konfirmationerna i normal storlek, men det kan förstås hända att vi blir tvugna att dela upp oss i mindre grupper.

Om du av någon orsak vill bli konfirmerad innan det, finns det alltid möjlighet till enskild konfirmation. Ta kontakt i så fall, så fixar vi saken.

Alltså: inga konfirmationer nu i november, utan vi meddelar datum senare. Tyvärr så här.